Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/tomatsovs.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/tomatsovs.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/tomatsovs.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
kødboller i tomat | Tomatsovs

Kødboller i tomat

Kødboller i tomatsovs er en klassiker, som vi ofte spiser når ungerne er blevet trætte af at få serveret spaghetti med kødsovs igen… Retten er let at lave og smager skønt. Farsen til kødbollerne kan laves på mange måder – vi har her valgt en børnevenlig opskrift. Tomatsovsen kan ligeledes laves i mange variationer – nedenstående tomatsovs er den, som vi også plejer at bruge som pizzasovs.

Ingredienser til tomatsovsen

Ingredienser til tomatsovsen

Ingredienser til tomatsovsen

  • 2 små løg eller 1 stort
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dåser tomater (økologiske)
  • salt og peber
  • 1/2 deciliter olivenolie
  • 1 spsk. oregano

Fremgangsmåde

  • Svits de snittede løg og hvidløg i olien
  • Når løg og hvidløg er blevet gyldne tilsættes de to dåser tomater
  • Tilsæt salt, peber, og oregano
  • Bring tomatsovsen i kog
  • Lad sovsen koge op og simre mens du går i gang med at røre farsen sammen til kødbollerne
Ingredienser til kødbollerne

Ingredienser til kødbollerne

Ingredienser til kødbollerne (til fire personer)

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • en pakke hakket oksekød
  • 1/2 pakke bacon
  • 2 æg
  • 1/2 dl hvedemel
  • 1 spsk. timian (friske krydderurter som salvie, oregano og basilikum gør det også meget godt i denne ret!)
  • salt og peber
Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt sammen

Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt sammen

 

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser blandes i en skål og røres godt sammen
  • Blend tomatsovsen, hvis du bedre kan lide en cremet tomatsovs uden klumper
  • Form kødbollerne med en spiseske og kom dem i tomatsovsen efterhånden som de laves
  • Når der ikke er mere fars lægges der låg på sovsen og den skal koge i minimum 30 minutter – pas på når du rører rundt i sovsen, at kødboller ikke går i stykker
  • Smag til med salt og peber inden der serveres
Pasta med kødboller i tomatsovs og frisk parmesan på toppen - velbekomme!

Pasta med kødboller i tomatsovs og frisk parmesan på toppen - velbekomme!

Tip

1. Vi bruger altid økologisk bacon, da det har en lækker røget smag.
2. Det er lettere at forme kødbollerne, når du dypper skeen ned i et glas med vand hver gang du skal lave en ny.

 

Tagged: , , , ,

Comments: 7

  1. Kristine 28. oktober 2011 at 15:03

    Uhm… den opskrift vil jeg helt sikkert prøve snart. Grazie!

  2. Simon 11. december 2011 at 20:41

    Hej Kristine
    God fornøjelse. Kødboller er hurtigt, nemt og så smager det fantastisk. Og så er det jo en genvej til Italien i de her kolde vintermåneder :)

    Bedste hilsner
    Simon

  3. Marianne 10. april 2012 at 11:40

    Tak for e

  4. Jeanette 29. oktober 2012 at 18:06

    Puha, det var en tam omgang. Selvom der tilsættes mere oregano, timian, kryddersalt, peber og chili for at kvæle den rene tomatsmag lidt, så er der stadig en kraftig og fedtet eftersmag af olivenolie. Næste gang vil jeg i hvertfald halvere mængden af olivenolie.

  5. Simon 29. oktober 2012 at 21:31

    Hej Jeanette
    Det var da beklageligt, at den ikke lige faldt i din smag. Det er en god ide at pifte det op med chili, men det er selvfølgelig en smagssag. Jeg forstår dog ikke helt det med olien. Smagte 0,5 dl olie virkelig af så meget?

    Hygge til :)

  6. Ida Larsen 6. marts 2013 at 19:03

    super lækker opskrift, jeg lavede dog lidt om på den 😉
    Jeg kom kun en spsk olie i, men tilføjede tilsidst omkring 1 dl mælk, for at få en mere cremet smag, kan varm anbefales 😀

  7. Helle Jørgensen 23. februar 2014 at 12:58

    Her er det blevet en favorit ret :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *