Italienske kødboller i tomatsovs

Mamma Mia! Pasta med kødboller i tomatsovs er en nem italiensk klassiker. Det er hurtigt at lave og det smager fantastisk. Retten er ultra simpel, men kan som Spaghetti Carbonada laves på mange forskellige måder. Denne version er med frisk persille og bacon og kødbollerne bliver lagt i tomtsovsen i stedet for at blive stegt først.

Italienske kødboller i tomatsovs

Italienske kødboller i tomatsovs

IMG_8703
Rør farsen sammen
Bacon er godt
IMG_8713
IMG_8715

 

 

Italienske kødboller i tomatsovs

  • Forberedelse:
  • Tilberedning:
  • I alt:
  • Portioner: 4
  • Sværhedsgrad: nem

Ingredienser:

  • Tomatsovs:
  • 1/2 finthakket løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse tomater
  • salt og peber
  • 1/2 deciliter olivenolie
  • 1/2 squash
  • 1 pakke bacon
  • 2 deciliter vand
  • Kødboller:
  • 1/2 finthakket løg
  • en pakke hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1/2 dl hvedemel
  • 1 håndfuld frisk persille (friske krydderurter som salvie, oregano og basilikum gør det også meget godt i denne ret!)
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Rør farsen sammen. Har du tid, så lad den hvile en halv time i køleskabet
  2. Hæld olien i gryden. Svits bacon i et par minutter og tilsæt de snittede løg, hvidløg og squash
  3. Eter et par minutter kan du tilsætte tomater og vand
  4. Tilsæt kødboller og lad det koge i 20 minutter
  5. Tip:
  6. 1. Vi bruger altid økologisk bacon, da det har en lækker røget smag.
  7. 2. Det er lettere at forme kødbollerne, når du dypper skeen ned i et glas med vand hver gang du skal lave en ny.

Published on by

Tagged: , , ,

Comments: 5

  1. Mikkel Theis 8. maj 2013 at 18:14

    Hej, god opskrift

    Tænkte bare på, hvornår olien skal i? Og dernæst hvor meget varme der er ideelt i de forskellige stegefaser?

  2. Simon 9. maj 2013 at 08:50

    Hej Mikkel
    Tak for dine spørgsmål. Olien skal i gryden som det første. Hvis det er en meget fed bacon, så kan olien udelades, da fedtet fra bacon er fint at stege i. Sovsen skal bringes til kogepunktet, og lad den derefter simre på svag varme.

    Bedste hilsner
    Simon

  3. Christoffer Olsen 6. juni 2013 at 09:35

    Det ser lækkert ud :)

  4. Alex 22. august 2013 at 17:01

    er det en bestemt form for peber du vælger at bruge, eller bare det “almindelige?

  5. Simon 25. august 2013 at 08:11

    Hej Alex
    Jeg plejer at bruge en helt almindelig sort peber. Som er hele peberkorn der bliver kværnet.
    Bedste hilsner
    Simon

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *